Professionelt bestyrelsesarbejde
02 December 2020
08:00 - 10:00 København, Direktionen, Kongens Nytorv 28

Professionelt bestyrelsesarbejde

Ud med tanten og revisoren - ind med professionnelle rådgivere og forretningsudviklere. Professionalisering af bestyrelser kan ses på bundlinien, men hvordan griber man det an i praksis? Vi inviterer til morgenkaffe og crossainter i Direktionens bestyrelseslokale midt på Kongens Nytorv.

Små og mellemstore virksomheder oplever lidt mere end 10% produktionsforøgelse i gennemsnit, for hvert professionnelt bestyrelsesmedlem som indtræder i bestyrelsen.

Center for ejerledede virksomheder, CBS

Lykkeligvis oplever de fleste virksomheder, at de vokser over tid, men mange oplever også på et tidspunkt, at de går i stå igen. Det skyldes ofte at nogle af de faser, som netop kendetegner væksten kan være svære overgange, som kræver ny struktur og fokus; Den struktur der virkede rigtig gennem det sidste år eller to har forvandlet sig til en spændtrøje i dag.

En professionel bestyrelse er en effektiv og billig måde af få professionelle forretningsudviklere til at tage ansvar for din virksomheds vækst. På dette morgenbrief beskriver vi hvordan en typisk og vellykket professionalisering af virksomheden bestyrelse kan se ud.

Vi starter med kaffe kl 8:00 - og inden vi går i gang tager vi en præsentationstunde, så alle gæster får hilst på hinanden. Efter morgenkaffen indleder vi med et inspirerende oplæg på en lille times tid, om fordelene ved at at have en rigtig bestyrelse. Altså ikke bare de nærmeste familiemedlemmer, eller medejerne, eller et løst tilknyttet advisory board, eller måske slet ingen bestyrelse - men en rigtige bestyrelse, registreret ved erhvers- og selskabsstyrelsen, med rigtige, professionnelle forretningsudviklere, som arbejder, som leverer.

Men hvad laver bestyrelsen? Hvordan du sætter det i gang? Hvordan kan du styre det? Hvad koster det? Hvad kan du forvente og ikke mindst hvorfor virker det?.

Oplægget vil undervejs blive krydret med med masser af eksempler fra virkeligheden.

Efter oplægget invitere vi gæsterne til sammen at reflektere og diskutere; hvordan professionelt bestyrelsesarbejde kan have betydning for de virksomheder, som de repræsenterer.

Vi slutter senest kl 10:00.

Lars Kruse

Oplægget til dette morgenbrief er lagt i hænderne på Lars Kruse. Han har en uddannelsesbaggrund i datalogi, kommunikation og senest filosofi/coaching og mere 25 års erfaring som IT konsulent, arbejdsleder, bestyrelseformand, mentor, public speaker og entrepreneur. Han har været rådgiver til nogle af de største virksomheder i Skandinavien.

Lars har bl.a. stiftet en IT konsulentvirksomhed (Praqma) og udviklet den til mere end 50 ansatte i 3 lande - Han solgte virksomheden sidste sommer, hvor han de sidste to år sad i sædet som bestyrelseformand. I øvigt flankeret af Poul Nielsen, som er vært for direktionens morgenbriefs.

Lars brænder for iværksætteri og seriøst arbejdende bestyrelser. Han er i dag fungerede bestyrelsesformand og rådgiver til fire virksomhedsbestyrelser.

Morgenbrief på Direktionen

Morgenbriefs på Direktionen er en serie af uformelle men intense møder, i små grupper med plads til engagement og spørgsmål. Møderne beværtes med stor indlevelse af forretningsudvikler og virksomhedsstrateg Poul Nielsen, som håndplukker oplægsholdere fra sit omfattende netværk, til at sætte strøm på aktuelle emner. Programmerne gentages over tid så ventelisterne kan blive afviklet uden af tage det uformelle og intense ud af formatet.

Direktionen er et kontorfællesskab med høj standard. Navnet kommer af, at det er C.F. Tietgens oprindelige direktionslokale - morgenbriefs holdes i selve bestyrelseslokalet med udsigt udsigt over det nyrenoverede Kongens Nytorv torv, mens solen står op over Nyhavn. Det er måske Københavns smukkeste mødelokale.

Der vil være kaffe og crossainter. Vi har styr på Corona, der er begrænset plads, så tilmelding er nødvendig.

Tilmeld dig

Der er ingen billetter, da eventet har været afholdt.