'Cafe Kaizen' - om professionelt bestyrelsesarbejde
26 May 2021
08:00 - 10:00 København, Gastronomisk Innovation, Frederiksborggade 1B

'Cafe Kaizen' - om professionelt bestyrelsesarbejde

Professionalisering af bestyrelser i ejerledede virksomheder kan ses på bundlinien, men hvordan griber man det an i praksis? Café Kaizen inviterer til morgenkaffe og croissanter i Gastronomisk Innovations spectakulære private-room restaurant på Kultorvet i København

Små og mellemstore virksomheder oplever lidt mere end 10% produktionsforøgelse i gennemsnit, for hvert professionelt bestyrelsesmedlem som indtræder i bestyrelsen.

Center for ejerledede virksomheder, CBS

Café Kaizen

Kaizen (改善) er et japansk begreb og én af kerneværdierne i lean. Det oversættes til "Kontinuerlig Forbedring" eller "Den gode Forandring". Kaizen er også et vigtigt princip i den forretningsudvikling som inc inc baserer sig på.

Café Kaizen er en række morgensamlinger, hvor inc inc inviterer en lille håndfuld mennesker ofte bare 10-12 stykker, til en kop morgenkaffe og en croissant, tidligt og intenst, så resten af dagen kan fortsætte sin vanlige gang. Her vil deltagerne møde andre som de deler interesser med omkring et givent emne, som indledes med et kort perspektiverende oplæg af en gæst eller medvært med erfaring i emnet.

Som gæst i Café Kaizen er man ikke bare tilskuer, man er deltager. Efter oplægget vil vi sammen undersøge og reflektere over emnet. Er en samling fuldt booket, så skriv dig på ventelisterne. Programmerne gentages over tid i mindre grupper, så vi kan bibeholde det uformelle og intense møde.

Ofte etableres der kontakter på tværs, hvor diskussioner og sparring kan fortsætte efter caféerne. Folk bliver venner i Café Kaizen.

Lykkeligvis oplever de fleste virksomheder, at de vokser over tid, men mange oplever også på et tidspunkt, at de går i stå igen. Det skyldes ofte, at nogle af de faser som netop kendetegner væksten, kan være svære overgange, som kræver ny struktur og fokus; Den struktur der virkede rigtig gennem de første år har forvandlet sig til en spændtrøje eller en konflikt i dag.

En rigtig bestyrelse er en effektiv og billig måde af få professionelle forretningsudviklere til at tage ansvar for din virksomheds vækst. På denne morgensamling beskriver vi hvordan en typisk og vellykket professionalisering af virksomheden bestyrelse kan se ud.

Vi starter med kaffe og croissanter kl 8:00 - hvor gæsterne hilser og præsentere sig for hinanden. Efter morgenkaffen indleder vi med et inspirerende oplæg på ca en halv time, om fordelene ved at at have en rigtig bestyrelse. Altså ikke bare de nærmeste familiemedlemmer, eller medejerne, eller et løst tilknyttet advisory board, eller måske slet ingen bestyrelse - men en rigtig bestyrelse, registreret ved Erhversstyrelsen, med rigtige, professionnelle forretningsudviklere, som tager ansvar. Som arbejder. Som leverer.

Oplægget vil tage udgangspunkt i erfaringer og eksempler fra virkeligheden:

Efter oplægget invitere vi gæsterne til sammen at reflektere og diskutere; hvordan professionelt bestyrelsesarbejde kan have betydning for de virksomheder, som deltagerne repræsenterer. Hvad er jeres erfaringer og overvejelser?

Vi slutter senest kl 10:00.

Lars Kruse

Oplægget til denne morgensamling er lagt i hænderne på Lars Kruse. Han har en uddannelsesbaggrund i datalogi, kommunikation og senest filosofi/coaching og mere 25 års erfaring som IT konsulent, leder, bestyrelseformand, mentor, public speaker og entrepreneur. Han har været rådgiver til nogle af de største virksomheder i Skandinavien, samt en lang række startups.

Lars har bl.a. stiftet en IT konsulentvirksomhed (Praqma) og udviklet den til mere end 50 ansatte i 3 lande - De sidste par år i rollen som bestyrelsesformand, hvor han ledte virksomheden til et salg i 2018.

Lars brænder for iværksætteri og seriøst arbejdende bestyrelser. Han arbejder i dag som fungerede bestyrelsesformand og rådgiver til ledelsen i en række større og mindre virksomheden indenfor Tech og Kommunikation.

Der vil være kaffe, juice og croissanter. Tilmelding er nødvendig - tag gerne en kollega med, så I kan opleve det sammen!

Tilmeld dig

Der er ingen billetter, da eventet har været afholdt.